Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

thithi_official_trailer_in_theatres_3rd_june_2016

Når den 101 år gamle patriarken Gowda dør, vil hans eldste barnebarn selge landet han står til å arve. Hans svært sta og tilsynelatende irrasjonelle far nekter ham dette. Barnebarnet går stadig lengre, og tyr til slutt nesten til absurde grep for å prøve å presse frem et salg. Samtidig forbereder landsbyen en storslått begravelse for den gamle patriarken, som forøvrig ser ut til å bringe med seg utallige uforutsette komplikasjoner. Resultatet er en humoristisk skildring av landsbylivet i India, som samtidig tar de sosiale problemene på alvor.

Den uavhengige indiske filmindustrien har blomstret de siste årene, med suksesser som eksempelvis THE LUNCHBOX. THITHI er årets fremste tilskudd i rekka til den indiske indie-bølgen, og er et stykke herlig sosiale satire fra den indiske landsbygda – og som med rette har vunnet en rekke priser på internasjonale festivaler.

Program: 
Originaltittel: 
THITHI
Regissør: 
Raam Reddy
Manus: 
Eregowda, Raam Reddy
Foto: 
Doron Tempert
Skuespillere: 
Thammegowda S., Channegowda, Abhishek H.N.
Spilletid: 
2 timer 3 min
År: 
2015
Land: 
India og
USA
Produsent: 
Sunmin Park, Pratap Reddy
Salg: 
The Moonshot Company
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Raam Reddy er en indisk regissør som har blitt svært kjent på den internasjonale filmscenen etter THITHI. Reddy studerte film i Tsjekkia og har senere regissert en rekke kortfilmer, i tillegg til å være romanforfatter. THITHI er Reddys debutfilm.