Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

tales_from_the_golden_age

Tiden under Nicolae Ceaușescus brutale regime var utvilsomt ingen gullalder for det rumenske folket, selv om det var akkurat dette statspropagandaen hevdet. Denne ironien gjennomsyrer Mungius tidvis elleville skildring av samfunnet under Ceaușescu. Store doser svart humor spriter opp en tilværelse der mat, elektrisitet og varmekilder er mangelvare, og hvor forskjellen mellom det som blir sagt offentlig og vanlige folks hverdag, er så himmelropende stor, at det bikker over i komikk. TALES FROM THE GOLDEN AGE er basert på kjente rumenske vandrehistorier som ofte springer ut av den den absurde logikken i diktaturet.

Filmen var en suksess i hjemlandet, og består av syv fortellinger. Alle er skrevet av Mungiu, som også står oppført som produsent for hele prosjektet. To av episodene har han regissert selv, mens de andre er gitt et knippe rumenske regissører av samme generasjon.

Under festivalen vil de forskjellige fortellingen bli vist på utekinoen i perioden tirsdag 17. januar - fredag 20. januar. En eller to episoder vil bli vist hver dag kl. 17.

NB. Filmen blir vist med norske tekster, ikke engelske. De som har kjøpt billetter og ønsker å bytte disse, kan gøre dette i billettluka.

Originaltittel: 
AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR
Manus: 
Cristian Mungiu
Foto: 
Liviu Marghidan, Oleg Mutu, Alex Sterian
Skuespillere: 
Vlad Ivanov, Tania Popa, Alexandrou Potocean, Avram Birau, Calin Chirila, Diana Cavallioti
Spilletid: 
2 timer 18 min
År: 
2009
Land: 
Romania og
Frankrike
Produsent: 
Cristian Mungiu, Oleg Mutu, Pascal Caucheteux
Salg: 
Tour de Force
Aldersgrense : 
15