Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

shun_li_the_poet_trailer

Den kinesiske innvandreren Shun Li har arbeidet på en tekstilfabrikk i utkanten av Roma i åtte år, før hun en dag overføres til fiskelandsbyen Chioggia, i Venezia-lagunen. Lønna hun tjener går direkte til nedbetaling av gjeld for flukten til Italia. Samtidig jobber hun hardt for å bli gjenforent med sin åtte år gamle sønn. I den lille øy-byen Shun Li overføres til, arbeider hun som bartender på en pub. Der stifter hun bekjentskap med stamgjesten Bepi, også kjent som «the poet», som i likhet med Shun Li er innvandrer, men med østeuropeisk bakgrunn.

Fotogene Venezia har i filmen en råere karakter, men Bepi viser Shun Li fiskelandsbyens sjarmerende side. De utvikler et nært vennskap, noe som møtes med forakt og motstand fra lokalsamfunnet. Forholdet blir en poetisk flukt fra ensomheten, og en stille dialog mellom ulike kulturer.

Den kritikerroste festivalfavoritten SHUN LI AND THE POET er en varm, hjerteskjærende og poetisk beretning om kampen for vennskap og familiegjenforening.

Filmen utvalgt av dramatikeren Letizia Russo som også vil holde en innledning før visningen fredag kl.15:45. Russo begynte sin skrivekarriere i 1988 med Niente e nessuno, som hun fikk Tondelliprisen for i 2001 og 2003 fikk hun Ubuprisen for Tomba di cani. Flere av stykkene hennes er satt opp både i Italia og internasjonalt, blant dem er Binario Morto – Dead End, Primo Amore, Babele, Edeyen, Os Animais Domésticos, Dare al buio, Blitz, Per una Donna og Se ci sei batti un colpo. Flere av stykkene hennes er oversatt til engelsk, fransk, tysk, spansk, portugisisk, gresk, rumensk og slovakisk. Hun jobber også som oversetter fra portugisisk.

Program: 
Originaltittel: 
IO SONO LI
Regissør: 
Andrea Segre
Manus: 
Marco Pettenello, Andrea Segre
Foto: 
Luca Bigazzi
Skuespillere: 
Zhao Tao, Rade Sherbedgia, Marco Paolini, Roberto Citran, Giuseppe Battiston, Giordano Bacci

Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2011
Land: 
Italia og
Frankrike
Produsent: 
Francesco Bonsembiante, Francesca Feder
Salg: 
Adriana Chiesa Enterprises
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Andrea Segre (f.1976) er en italiensk filmskaper. Han har regissert og skrevet både dokumentar- og fiksjonsfilmer. Segre har en doktorgrad i sosiologi og kommunikasjon fra Universitetet i Bologna. SHUN LI AND THE POET er regissørens spillefilmdebut.