Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

Språk

Hovedmeny

Hendelse header

Seminar 2017

SAMTALER OM DEN NYE FILMEN

Tre samtaler om og rundt filmens kunstneriske potensial anno 2017. Alle foregår på Kunstakademiet i Tromsø 18. januar.

Kl. 12:00: Paneldiskusjon med produsent og professor i filmisk gestalting, Kalle Boman, og kunstner Lene Berg, med flere: Hva slags film ønsker vi å lage i dag, hva vil vi lage film om og for hvem? Hvordan er det mulig å jobbe med kunstnerisk ambisiøs film som filmskaper eller produsent? Har filmkunsten fortsatt potensiale til å utfordre normer og gjeldende maktstrukturer?

Kl. 14:00: Samtale med filmskaper Anja Breien med utgangspunkt i hennes metode knyttet til hustruer-trilogien, og hvorfor det er viktig å lage en fjerde film. Har vi gått baklengs inn i framtiden?

KL. 15:15: Filmskaper Fijona Jonuzi viser klipp og samtaler rundt sin kommende film «Den største», et prosjekt hvor to kvinner fremstiller skuespilleren Mikael Persbrandt og regissøren Tommy Berggren, for å undersøke det «mannlige geniet».

Samtalene vil belyse hva slags virkelighet vi speiler i film i dag, og er arrangert av Nordland kunst- og filmfagskole og Kunstakademiet i Tromsø. NKFS har fokus på det bevegelige bildet fra kino og til utstillingsvirksomhet, og vektlegger ny kritisk, politisk og kunstnerisk filmproduksjon. Kunstakademiet i Tromsø utdanner kunstnere på alle nivåer innen det visuelle feltet.
 

MÅLGRUPPE
Åpent for alle

ARRANGØRER
Nordland kunst- og filmfagskole
Kunstakademiet i Tromsø

TID OG STED
Onsdag 18. januar kl. 12:00, 14:00 og 15:15
Kunstakademiet i Tromsø

Sted: 
Kunstakademiet i Tromsø