TIFF 2018 15.-21. januar

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

Språk

Hovedmeny

15.-21. januar 2018

Hendelse header

Seminar 2017

FILM 2.0: EXPERIENCE THIS!

Dag Tid Sted
Tirsdag 17. januar 12:00 Clarion Hotel The Edge

Vi er i medienes opplevelsesalder, men hva betyr egentlig det? En enorm vekst innenfor teknologier som Virtual og Augmented Reality, en kunstnerisk drøm om heloppslukende og interaktive filmer, og deling av stadig mer mikroinnhold i sosiale medier – alle tegn peker mot et nytt medielandskap, der brukeren står i sentrum av enhver opplevelse. Helt bokstavelig.

Film 2.0 inviterer deg til å utforske nye ideer og formater, og hvordan de påvirker vår måte å fortelle historier på. Her får du en enestående mulighet til å lære av pionerenes egne erfaringer.


MÅLGRUPPE
Norsk film- og TV-bransje, kreative næringer

ARRANGØRER
Innovasjon Norge
Tromsø Internasjonale Filmfestival

TID/STED
Tirsdag 17. januar kl. 1200-1600
Clarion Hotel The Edge

PROGRAM:

Velkommen v/ direktør for Innovasjon Norge Arktis, Linda Beate Randal

Christian Fonnesbech, Strategisk konsulent for Nordisk Film Games, vil fortelle oss om utviklingen i dagens medier. Hans presentasjon vil belyse noen av de fundamentale endringene innen nye medier og kunstformer, og vil vise oss veien inn i fremtiden.

Ragnar Tørnquist, er kreativ leder i Red Thread Games og en av Norges mest kritikerroste spillutviklere. Han vil snakke om kunsten å skape en god spillhistorie, og vil vise eksempler fra to nye spennende spill, Draugen og Svalbard.

Björn Owen Glad, Markedssjef i Spoon Digital Agency vil presentere prosjektet “Nattvasan” - en prisbelønt innholdsmarkedsføring kampanje som blandet film, musikk og sosiale medier sammen på en måte som ga umiddelbar uttelling for kunden. Nattvasan er Sveriges første skirenn som foregår på natta, og ble utsolgt på 90 sekunder.

Mirna Bellina, filmkunstner og mangeårig samarbeidspartner for Vertical Cinema vil fortelle om hvordan nisjen og den noe dekonstruerte kunstformen “vertikal film” oppsto, og hvordan den har klart å få internasjonal oppmerksomhet.

Walter Woodman og Patrick Cederberg, den dynamiske forfatter/klipper-duoen av den kritikerroste kortfilmen Noah, en av de fineste eksemplene på desktopfilmsjangeren, vil presentere sine tanker rundt historiene som finnes i den daglige digitale kommunikasjonen.

Ivar Kjellmo, førsteamanuensis ved Westerdals Oslo ACT, vil snakke om hvordan medieinstitusjoner fokuserer på å utvikle en helt ny generasjon av digitale fortellere - særlig med bruk av VR.

Kristian Mosvold, er produsent hos Øya Films, og i produksjon av en VR film med den anerkjente regissøren Gabo Arora (Clouds Over Sidra, Wings of Grace). I denne presentasjonen vil Mosvold se nærmere på forretningsmulighetene ved VR-prosjekter, med spesielt fokus på finansiering og inntjeningsmuligheter.

Phil Harper, VR-produsent og regissør hos IMRGE Studios, vil gi oss et innblikk i hvordan han bevegde seg inn i dette nye mediet og snakke om det interaktive VR-prosjektet ScienceFuture som er et samarbeid med det Tromsøbaserte medieselskapet Ice-9.

Cristian Dominguez Rein-Loring, medeier og filmfotograf ved New Horizons skal ta oss en reise gjennom produksjonen av VR-dokumentaren Fukushima: Forurensede liv produsert for den spanske avisen El Pais, 5 år etter tsunamien herjet i byens kjernekraftverk.

Paneldiskusjon og QA på slutten av seminaret.  

Åpen VR-utstilling for publikum fra kl. 11:30 - 12:00 og 16:15 - 17:30

Lett servering for Film 2.0 deltakererne

TIL PÅMELDINGSSKJEMA

Sted: 
Clarion Hotel The Edge