Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

trailer_the_rules_for_everything_pa_kino_27._januar

THE RULES FOR EVERYTHING er en underfundig komedie som handler om ti år gamle Storm, som bor i Oslo. Hun forsøker å finne ut av hvordan det hele henger sammen – fra atomenes vilkårlighet, til det komplekse menneskelivet. Når faren og hans elskerinne blir påkjørt og drept, spinner Storms verden ut av kontroll. Mens moren fyller tomrommet med en selvhjelpsguru, lager Storm et sett med regler for å kunne fortsette og leve side om side med døden.

«Det er så mange ekstreme ting ved det å eksistere og ved døden som ikke tilkjennegis i hverdagen. Det er både morsomt og rart», sier regissør Kim Hiorthøy selv om sin første spillefilm. En i utgangspunktet tung historie om forgjengelighet og menneskets tilkortkommenhet, blir underlig lett med Hiorthøys lekne bruk av visuelle uttrykk og fortellergrep.

Originaltittel: 
THE RULES FOR EVERYTHING
Regissør: 
Kim Hiorthøy
Manus: 
Kim Hiorthøy, Ilse Ghekiere
Foto: 
Øystein Mamen
Skuespillere: 
Natalie Press, Tindra Hillestad Pack, Pavle Heidler, Ingrid Olava, Brænd Eriksen, Petter Width Kristiansen
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
2016
Land: 
Norge
Språk: 
Engelsk
Produsent: 
Yngve Sæther
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Kim Hiorthøy (f. 1973) er en norsk multikunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. I tillegg til sitt arbeid med film, er han illustratør, fotograf, forfatter og musiker. THE RULES FOR EVERYTHING er hans første spillefilm. Hiorthøy har tidligere laget musikkvideoer, og virket som filmfotograf i flere filmer av Margreth Olin.