Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

trailer_the_room

Den vellykkede finansmannen Johnny lever et tilsynelatende problemfritt liv i San Francisco. Han er svært høyt ansett, det venter en forfremmelse på jobben, og han lever i et lidenskapelig samboerskap med sin forlovede Lisa. Men under idyllen murrer det. Plutselig en dag innleder Lisa et forhold til Johnnys bestevenn Mark, hvorpå Johnnys tilværelse raser sammen. Sjalusi, galskap og døden lurer etter hvert i kulissene.

THE ROOM er ofte omtalt som «The Citizen Kane of bad films». Filmen ble på kort tid et kultfenomen verden over, mye på grunn av den utilsiktede komikken som oppstår i dramaets bisarre dialog, merkelige timing, mengder av karakterer, underlige digresjoner og voldsomme patos. Regissør Tommy Wiseau er både hovedrolleinnehaver, manusforfatter og produsent.

Originaltittel: 
THE ROOM
Regissør: 
Tommy Wiseau
Manus: 
Tommy Wiseau
Foto: 
Todd Barron
Skuespillere: 
Tommy Wiseau, Juliette Danielle, Greg Sestero
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2003
Land: 
USA
Produsent: 
Wiseau-Films
Salg: 
Tromsø filmklubb
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Lite er kjent om Tommy Wiseau. Han har i intervjuer vært svært tilbakeholden og ofte kommet med motstridende fortellinger rundt sin egen bakgrunn. THE ROOM var hans regidebut. Han har i hovedsak levd av fenomenet rundt filmen siden. Nylig vendte han tilbake i regissørstolen med nettserien THE NEIGHBORS.