Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

rauf_official_trailer_2016_turkey_soner_caner_baris_kaya_english_subtitles

Elleve år gamle Rauf bor på landsbygda i kurdiske Tyrkia og er avstandsforelska i den litt eldre Zana, datteren til tømreren han går i lære hos. For å vinne hennes kjærlighet vil han skaffe det rosa skjerfet hun ønsker seg. Men hvordan ser rosa egentlig ut?

RAUF er en liten, men sterk fortelling med et komplekst bakteppe; den tyrkisk-kurdiske borgerkrigen, observert og gjenfortalt gjennom et barns øyne. Enkelt, men poetisk skildres skjønnheten i det som ved første øyekast kan virke lite flattrende, uten forsøk på å pynte på noe. Rauf spilles med stor sjarm og overbevisning av unge Alen Gursoy. En oppveksthistorie som vekker hele registeret av følelser – så vel som ettertanken – og som dessuten at lyserosa symboliserer håp.

Program: 
Originaltittel: 
RAUF
Regissør: 
Barış Kaya, Soner Caner
Manus: 
Soner Caner
Foto: 
Vedat Ozdemir
Skuespillere: 
Alen Gursoy, Seyda Sozuer, Yavuz Gurbuz
Spilletid: 
1 time 34 min
År: 
2016
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Kazim Ugur Kizilaslan
Salg: 
Peri Istanbul
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Barış Kaya og Soner Caner er begge fra Tyrkia, og dette er deres regidebut. Mens Kaya har studert film og TV ved Anadolu Universitet i Eskişehir, og jobbet i filmproduksjon og tv-reklame, er Caner utdannet digital produktdesigner og jobber som AD og med spesialeffekter. De samarbeidet første gang på settet til THE BREATH (regi Levent Semerci) i 2009.