Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

pyromaniac_trailer_festival_2016

«PYROMANEN portretterer et enklere Norge – da sengene var hardere og vi spiste knekkebrød med brunost og syltetøy. Som tidsbilde oppleves filmen autentisk, og for den som har opplevd dette Norge, byr interiørene, syklene og bilene på gjensyn med det som en gang var. Og selv om filmen beskriver en menneskelig tragedie, viser den også Bygde-Norge fra sin vakreste og beste side.»

– Anne Gjelsvik (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

Erik Skjoldbjærg er en av de sterkeste stemmene i norsk film, med sin ofte elliptiske historiefortelling og sanselige visualitet. PYROMANEN er en thriller om utenforskap, som ved hjelp av tilbakeblikk på en annen tid, synliggjør ting i vår egen samtid. Den kan oppleves som en suggererende sjangerfilm, men stikker også dypere.

Program: 
Originaltittel: 
PYROMANEN
Regissør: 
Erik Skjoldbjærg
Manus: 
Bjørn Olaf Johannessen
Foto: 
Gösta Reiland
Skuespillere: 
Trond Nilssen, Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Per Frisch, Liv Berhoft Osa
Spilletid: 
1 time 37 min
År: 
2016
Land: 
Norge
Produsent: 
Aage Aaberge, Edward A. Dreyer
Salg: 
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Erik Skjoldbjærg (f. 1964) er utdannet ved National Film and Television School i London, og står bak en av de mest anerkjente og innflytelsesrike filmene laget i Norge, INSOMNIA (1997) – gjenskapt av Christopher Nolan i 2002. Skjoldbjærg gjorde sin engelskspråklige debut med PROZAC NATION (2001), og fikk et skikkelig norsk comeback med kritikerroste NOKAS i 2010.