Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

PSYCHONAUTS, THE FORGOTTEN CHILDREN

psychonauts_the_forgotten_children_trailer_bfi_london_film_festival_2016

Når øya hun befinner seg på blir rammet av en økologisk katastrofe, vil Dinky rømme vekk. Innbyggerne er delte i hvordan de forholder seg til realitetene: Mens den ene halvparten bor i klaner på søppeldynga, lever den andre i fornektelse, under tilsynelatende perfekte omstendigheter. Dinky stjeler foreldrenes lykkepiller til Birdboy, som hun er forelsket i, som blir jaktet av politiet for narkotikabesittelse. Sammen skimter Dinky og Birdboy en mulighet til å slippe fri, ved å rømme fra øya.

I dette Tim Burton-aktige science-fiction-universet følger vi to forelskede tenåringer i en høyst original flukt bort fra seg selv og sitt land. Horisonten er lilla, gresset til tider rosa, og en rekke ikke-levende objekter er - nettopp - i live, og snakker. Vekkerklokken maser på Dinky, sparegrisen føler seg tom, og den oppblåsbare «båten», er Dinkys verbale selskap mens den prøver å bringe henne bort fra øya.

Program: 
Originaltittel: 
PSICONAUTAS, LOS NIÑOS OLVIDADOS
Regissør: 
Alberto Vázquez & Pedro Rivero
Manus: 
Alberto Vázquez & Pedro Rivero (basert på Psiconautas av Alberto Vázquez)
Foto: 
Khris Cembe
Spilletid: 
1 time 16 min
År: 
2015
Land: 
Spania
Produsent: 
Farruco Castomán, Carlos Juárez, Luis Tosar
Salg: 
Basque Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Alberto Vázquez (f. 1980) er fra La Coruña i Spania, og er både tengeserietegner, illustratør og regissør. I tillegg bidrar Vázquez jevnlig med illustrasjoner til f. eks. Vanity Fair og El Pais. Pedro Rivero ble født i 1969 i Bilbao i Spania. Han er kjent som produsent, manusforfatter og regissør av animasjonsfilmer.