Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

movietrainer_-_venezia_73_paradise_trailer_hd

Tre menneskers veier krysses i krigsdramaet PARADISE: Olga, en adelig russisk motstandskvinne i Paris; Philippe, en fransk politikommandant; og Helmut, en tysk SS-offiser i tjeneste i en utryddelsesleir. Alle har et håp om å klare seg, eller overleve fra dag til dag – ved å bedra og nedverdige seg, lukke øynene for realitetene, eller tviholde på sine idealer. Men når krigslykken snur for tyskerne i 1942, blir alle tre innhentet av skjebnen.

Som alle filmer om holocaust skildrer PARADISE en nesten ufattelig lidelse og brutalitet. At den er filmet i svart/hvitt, med statisk kamera og i et uanfektet tempo, gjør at grusomhetene synker desto dypere inn i oss. Filmens tittel kan virke ironisk, men både for Olga og nazisten Helmut betyr paradis noe høyst konkret. Den viser også til det håpet filmen gir – om frelse og tilgivelse selv for mennesker i det dypeste mørke.

Program: 
Originaltittel: 
RAY
Regissør: 
Andrei Konchalovsky
Manus: 
Andrei Konchalovsky, Elena Kiseleva
Foto: 
Aleksandr Simonov
Skuespillere: 
Julia Vysotskaya, Viktor Sukhorukov, Philippe Duquesne, Peter Kurth, Jean Denis Römer, Christian Claussho
Spilletid: 
2 timer 11 min
År: 
2016
Land: 
Russland
Produsent: 
Florian Deyle, Andrey Konchalovsky
Salg: 
Arri Media GmbH
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Andrei Sergeyevich Mikhalkov-Konchalovsky (f. 1937 i Moskva) arbeidet tidlig sammen med mesterregissøren Andrej Tarkovskij. Han har blant de russiske regissørene som også har fått sjansen i USA, med RUNAWAY TRAIN og TANGO & CASH. THE POSTMAN’S WHITE NIGHTS ble vist under TIFF 2016.