Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

neruda_trailer

Den nobelprisvinnende forfatteren Pablo Neruda forbindes ofte med kjærlighetsdikt, men i NERUDA er diktene som binder sammen politikk og ideologi like viktige. Filmen starter i 1948, rett før Neruda må gå i skjul for styresmaktene, etter å offentlig ha fordømt den chilenske presidenten. Som kommunist og senator ble Neruda jaget fra både stilling og hjem, og flykter med sin kone. I helene på dem følger politimannen Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal), som også innehar filmens fortellerstemme, og som ikke vil godta kun å ha en birolle i fortellingen om landets store dikter. Poetisk og stilsikkert markerer NERUDA seg som et originalt portrett av en epoke og en kunstner.  

Larraín selv kaller filmen en anti-biografi, og setter tradisjonell historiefortelling til side for en film som presenterer kompleksiteten i den kunstneriske arven etter Neruda. Gjennom like deler fakta og fantasi blir vi kjent med Nerudas mangfoldighet.

Originaltittel: 
NERUDA
Regissør: 
Pablo Larrain
Manus: 
Guillermo Calderón

Foto: 
Sergio Armstrong
Skuespillere: 
Gael García Bernal, Luis Gnecco, Alfredo Castro, Mercedes Morán, Pablo Derqui
Spilletid: 
1 time 47 min
År: 
2016
Land: 
Argentina,
Frankrike,
Spania og
USA
Produsent: 
Peter Danner, Fernanda Del Nido, Juan Pablo García, Axel Kuschevatzky
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Pablo Larraín (f. 1976) er fra Santiago i Chile. Han er særlig kjent for sin trilogi om Pinochet-diktaturet, TONY MANERO, POST MORTEM, og NO / STEM NEI. Sistnevnte var nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2012, og vant publikumsprisen under TIFF i 2013. Hans forrige film, EL CLUB ble også vist under TIFF i 2016.