Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

my_fathers_wings

Den aldrende, lite brysomme Ibrahim bygger et leilighetskompleks i Istanbul sammen med nevøen Yusuf. Han har 40 års erfaring, og står på for å brødfø familien som nylig mistet huset i en naturkatastrofe. For Yusuf er livet enklere, og med mye av livet foran seg, ser han optimistisk og ambisiøst på fremtiden, selv når arbeiderne lever i beskjedne kår, og kontrasten er stor til de luksuriøse leilighetene de bygger: Forholdene er livsfarlige og lønna lav – om den i det hele tatt kommer. På toppen av det hele har Ibrahim nettopp lært at han har alvorlig lungekreft og må gjennom en krevende og kostbar behandling.

MY FATHER’S WINGS vekker sterke følelser når effektivitet settes opp mot individ. De underprivilegerte arbeiderne kjemper desperat for rettferdighet og yrkesstolthet mot Goliat, i en by med voksekramper. Vi aner likevel optimistiske smutthull i det ellers grå og massive betong-landskapet, med et svimlende fotoarbeid fra de store høydene, signert Joerg Gruber.

Originaltittel: 
BABAMIN KANATLARI
Regissør: 
Kıvanç Sezer
Manus: 
Kıvanç Sezer
Foto: 
Joerg Gruber
Skuespillere: 
Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip, Tansel Öngel
Spilletid: 
1 time 41 min
År: 
2016
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Soner Alper
Salg: 
Nar Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Kıvanç Sezer (f. 1982) studerte for å bli ingeniør, før han flyttet til Italia for å bli filmskaper. Der studerte han i to år på Cineteca di Bologna. I 2009 flyttet han tilbake til moderlandet Tyrkia, der han har jobbet som klipper på en rekke TV-produksjoner. MY FATHER’S WINGS er han første spillefilm.