Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

motherland

Senem Tüzens spillefilmdebut er et lavmælt, men svært intenst kammerspill, og utspiller seg i en liten landsby i Anatolia. Hit kommer middelklassekvinnen Nesrin, som søker seg unna Istanbuls storbyliv for å omsider få skrevet en roman i sin avdøde bestemors hus. Hun får imidlertid uventet selskap av sin konservative mor, som både direkte og gjennom manipulasjon uttrykker misnøye med den fraskilte og barnløse Nesrins livsvalg.

MOTHERLAND er en minimalistisk film. Samtidig er den en intelligent og nyanserik studie av et mor/datter-forhold, som i all sin destruktivitet, ikke er uten kjærlighet. Med et presist og tidvis klaustrofobisk filmspråk, forsterkes den trykkende stemningen ytterligere, fram til et kraftfullt og tankevekkende klimaks. MOTHERLAND tegner et effektfullt bilde av et land dratt mellom det tradisjonelle og det moderne, og kan i form, så vel som innhold, minne om Nuri Bilge Ceylans Cannes-vinner VINTERSØVN. MOTHERLAND er nok et eksempel på hvilken spennende filmnasjon Tyrkia er for tiden.

Program: 
Originaltittel: 
ANA YURDU
Regissør: 
Senem Tüzen
Manus: 
Senem Tüzen
Foto: 
Vedat Özdemir
Skuespillere: 
Esra Bezen Bilgin, Nihal Koldaş, Fatma Kısa, Semih Aydın
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2015
Land: 
Tyrkia og
Hellas
Produsent: 
Adam Isenberg, Olena Yershova, Senem Tüzen
Salg: 
Zela Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Senem Tüzen (f. 1980) studerte film i Istanbul og har jobbet som klipper, fotograf og produsent på flere kort- og dokumentarfilmer. Som regissør står hun blant annet bak kortfilmene MILK AND CHOCOLATE og UNUS MUNDUS. Hennes første spillefilm, MOTHERLAND, hadde premiere under kritikeruka i Venezia i 2015.