Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

I ti år har den radikale islamistgruppa Al-Shabaab kjempet mot den sittende regjeringen i Somalia om kontroll over landet. Kampene foregår stort sett i hovedstaden Mogadishu, der FN har organisert en fredsbevarende styrke med soldater fra Burundi og Uganda.

I denne dokumentaren har den norske regissøren Torstein Grude gitt to av de burundiske soldatene et oppdrag: å dokumentere krigstjenesten i Somalia. MOGADISHU SOLDIER gir oss et rått innblikk fra innsiden av krigen, gjennom alt fra kameratskap i leiren, til brutale kamper ute i felten, og soldatenes interaksjon med den somaliske lokalbefolkningen.

Dokumentaren har en episodisk struktur, hvor soldatene deler opp materialet gjennom å filme små videokassett-etuier med en beskrivelse av hva vi får se. MOGADISHU SOLDIER fremstår likevel svært ufiltrert, og gir oss en unik inngang til konflikten i Somalia.

Originaltittel: 
MOGADISHU SOLDIER
Regissør: 
Torstein Grude
Manus: 
Torstein Grude
Spilletid: 
1 time 24 min
År: 
2016
Land: 
Norge,
Finland og
Danmark
Produsent: 
Bjarte Mørner Tveit, Torstein Grude, Kaarle Aho, Peter Engel
Salg: 
Piraya Film AS
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Torstein Grude (f. 1971) er dokumentarfilmregissør og produsent, og har blant annet vært involvert i anerkjente dokumentarer som YODOK STORIES, GULABI GANG og THE ACT OF KILLING. Han er utdannet ved London Int. Film School.