Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

mellow_mud_marzenia_-_trailer_kwt_2016

17 år gamle Raya bor i et forfallent hus på den litauiske landsbygda sammen med lillebroren Robis og deres bestemor - som ingen av søsknene har noe særlig til overs for. En dag Raja kommer hjem fra skolen finner hun bestemoren livløs og bestemmer seg for å begrave henne i hagen. Med faren borte og moren bosatt i London, tar Raja ansvar over husholdet.

MELLOW MUD er en tøff, men rørende historie om oppvekst, og viser en ressurssterk og målretta jente som må ta innover seg mer enn man kan kreve av et ungt sinn. Filmspråket er lavmælt men likevel rikt. Fremfor å utbrodere med dialog og oppjaget estetikk, er kameralinsa til islandske Arnar Thorisson mer rettet mot Rajas ansikt og kroppsspråk. Elina Vaska er et funn i rollen som Raja, som evner å gestalte et ungt menneskes frustrasjon, sårhet og sinne på en svært overbevisende måte.

Program: 
Originaltittel: 
ES ESMU ŠEIT
Regissør: 
Renars Vimba
Manus: 
Renars Vimba
Foto: 
Arnar Thor Thorisson
Skuespillere: 
Elina Vaska, Andzejs Lilientals, Edgars Samitis, Ruta Birgere, Indra Brike
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2016
Land: 
Latvia
Produsent: 
Aija Berzina, Alise Gelze
Salg: 
Pluto Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Renārs Vimba (f.1975) er utdannet ved Latvian Academy of Culture med en master i filmregi. Mellow Mud er hans første spillefilm og vant Krystallbjørnen under filmfestivalen i Berlin.