Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

louise_en_hiver_-_extrait_jean-francois_laguionie

«De bråker så fryktelig», noterer Louise i sin dagbok mens hun iakttar de andre sommergjestene den siste dagen av ferien på stranda i den fiktive sommerbyen Bilingen-sur-Mer i Frankrike. Dagen etter går siste tog tilbake til sivilisasjonen, men Louise blir stående alene igjen på perrongen etter å ha kommet for sent. Hun må klare seg gjennom vinteren i Bilingen alene, og blir en slags Robinson Crusoe. Hun bygger en provisorisk hytte, dyrker grønnsaker og går lange turer. Etterhvert stifter hun bekjentskap med en hund hun kaller Pepper, og dagbokens monologer går snart over til dialog dem i mellom, der de filosoferer over alderdom, minner og tilbakeblikk - og et slags forsøk på å nøste opp et minne med en uavklart skyldfølelse.

Gjennom enkel og effektiv pastellfarget animasjon får vi et nært innblikk i en ensom dames sinn. 2D-animasjonen kombineres med 3D-animasjon, noe som også tilfører karakterene dybde og personlighet.

Originaltittel: 
LOUISE EN HIVER
Regissør: 
Jean-François Languionie
Manus: 
Jean-François Languionie
Foto: 
Johanna Bessiere
Skuespillere: 
Dominique Frot, Diane Dassigny, Anthony Hickling
Spilletid: 
1 time 15 min
År: 
2016
Land: 
Frankrike og
Canada
Produsent: 
Jean-Pierre Lemouland, Galilé Marion-Gauvin
Salg: 
Films Distribution
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Jean-François Languionie ble født i 1939 i Besançon i Frankrike. Han er blant annet kjent fra TV-serien FLUKTA FRÅ DYRESKOGEN, hvor han arbeidet med storyboard. For kortfilmen LA TRAVERSÉE DE L’ATLANTIQUE Á LA RAME mottok han César-prisen, og han har siden mottatt pris for beste film på både Kecskemét animasjonsfilmfestival og Festival of European Animated Feature Films and TV Specials.