Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

life_of_pi_official_trailer_2_2012_-_ang_lee_movie_hd

Et stort lasteskip synker midt i Stillhavet. Kun én livbåt kommer seg unna. Ombord befinner det seg en orangutang, en hyene, en zebra, en bengalsk tiger, og en ung gutt ved navn Pi. Slik begynner den utrolige historien Pi selv presenterer for oss. Velger vi å tro ham? Hvordan overlevde han ferden? Og kommer historien til å få oss til å tro på Gud, slik Pi hevder?

LIFE OF PI, basert på Yann Martels roman med samme tittel, er et storslagent skipsbrudd-eventyr om tro og tvil. CGI og virkelighet blandes fritt i en drømmeaktig cinematografi som høstet en av filmens fire Oscar-statuetter, deriblant prestisjetunge «Beste regi» til Ang Lee.

Filmen er utvalgt av den kinesiske samtidsdramatikeren og teaterregissøren Gu Lei som også vil holde innledning. Hans verk har rikelig med lysende svart humor selv om rammeverket for hans historier kan være dystre. Han befinner seg ofte i et abstrakt landskap og benytter den tradisjonelle estetikken fra sin kultur hvor han balanserer mellom det jordnære og det stringente. Han kombinerer kvalitet fra øverste hylle og sørger for likevekt mellom estetisk tilgjengelighet og kunstens skjønnhet. Blant hans mest kjente verker hører «Saying Goodbye to Boundless Long Night» , «Ten People’s Night» og «Notime Gu».

Program: 
Originaltittel: 
LIFE OF PI
Regissør: 
Ang Lee
Manus: 
David Magee, Yann Martel (roman)
Foto: 
Claudio Miranda
Skuespillere: 
Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall
Spilletid: 
2 timer 7 min
År: 
2012
Land: 
USA,
England og
Taiwan
Produsent: 
Ang Lee, Gil Netter, David Womark
Salg: 
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Taiwanske Ang Lee (f. 1954) er en variert filmskaper, og står bak alt fra periodedrama til kampsport-action. Filmene hans har gjerne identitetskonflikter som sentrale tema, og skaper ofte møtepunkt for forskjellige kulturer gjennom blanding av ulike sjangre og språk. Han har vunnet Oscar for beste regi to ganger.