Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

li_wen_at_east_lake

LI WEN AT EAST LAKE starter som en dokumentar om Dong Hu (East Lake) - innsjøen som må vike plass for nye høyblokker, en fornøyelsespark og en flyplass nummer to til den raskt voksende byen Wuhan. Vi møter ulike mennesker knyttet til innsjøen, men idet vi introduseres for politimannen og billedkunstneren Li Wen, er filmen på full fart over i fiksjonen. Den småfeite og kjederøykende lovens vokter skal uskadeliggjøre en «gal mann» som sprer rykter om en dragekonge i sjøen. Men vel så mye tid går med til å studere fotografier fra kulturrevolusjonen og diskutere høylytt med folk han støter på.

I likhet med Li Luos EMPEROR VISITS THE HELL (TIFF 2016) er dette en leken og elegant, men også urovekkende film. Ved å blande myte og historie, fiksjon og fakta, evner den å stille spørsmål ved fortellingen om framskritt, vekst og rasjonalitet i samtidas Kina.

Originaltittel: 
LI WEN MAN YOU DONG HU
Regissør: 
Li Luo
Manus: 
Li Luo
Foto: 
Ren Jie, Li Luo
Skuespillere: 
Li Wen, Zuo Zan, Xiao Tie, Wu Wei, Mai Dian, Li Juchuan, Yan Zi
Spilletid: 
1 time 57 min
År: 
2016
Land: 
Kina
Produsent: 
Li Luo
Salg: 
Lvoli
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Li Luo er en kinesisk filmskaper. Han har studert film ved New York University og i Canada, og vant tidlig anerkjennelse for sine eksperimentelle kortfilmer FLY og ORNITHOLOGY. Filmene hans er vist ved en rekke internasjonale festivaler, som Berlinale, CPH:DOX og Rotterdam, og også ved anerkjente kunstgallerier og museer.