Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

the_last_family_ostatnia_rodzina_by_jan_p._matuszynski_-_international_trailer

THE LAST FAMILY følger en polsk familie i førti år, fra 1970-tallet til vår egen tid. I en liten leilighet i et digert boligkompleks i Warszawa bor og arbeider billedkunstner Zdzislaw Beksinski, med familien tett på: den nevrotiske og suicidale sønnen Tomasz, og kona Zofia som from og overbærende pleier mor og svigermor som bor sammen med dem. Filmen beveger seg knapt utenfor leiligheten, og refererer bare indirekte til de store endringene i samfunnet rundt. Likevel klarer den å fange et liv – med lengsel, kjedsomhet, fortvilelse, glede – like fengslende, klokt og detaljrikt som noen TV-serie kunne klart (og tidvis temmelig vittig!). 

At filmen er basert på den virkelige Beksinskis egne fotografier og opptak, forsterker følelsen av å se noe som er sant. Under fortellingen ligger et grunnleggende spørsmål og verker: Hva holder en familie sammen? Er det kjærlighet, omsorg og intimitet, eller gammel vane og nødvendighet?

Originaltittel: 
OSTATNIA RODZINA
Regissør: 
Jan Matuszynski
Manus: 
Robert Bolesto
Foto: 
Kacper Fertacz
Skuespillere: 
Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Aleksandra Konieczna, Andrzej Chyra
Spilletid: 
2 timer 4 min
År: 
2016
Land: 
Polen
Produsent: 
Aneta Cebula-Hickinbotam
Salg: 
New Europe Film Sales
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Jan Matuszynski (f. 1984) jobber med film, musikkvideo og reklame. Han studerte film- og TV-regi ved Det schlesiske universitet i Katowice og Andrzej Wajda Master School of Film Directing. THE LAST FAMILY er hans første spillefilm og er vist ved flere anerkjente internasjonale festivaler.