Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

king_of_the_belgians_trailer_film_fest_gent_2016

Den belgiske monarken Nicolas III er på statsbesøk i Tyrkia når han får illevarslende nyheter hjemmefra: Vallonia, den fransktalende regionen i sør, har erklært selvstendighet. Vondt blir til verre når en solstorm kansellerer alle flyavganger og stenger telefonnettet. En britisk dokumentarfilmskaper, som er med på turen for å lage et flatterende portrett av kongen, vet imidlertid råd. De kan bli med i bussen til en sanggruppe som kaller seg Black Sea Sirens.

Det som følger er en komisk og respektfull skildring av Balkan, en konge som leter etter seg selv og de riktige ordene – samt en reiserute som stadig tar nye vendinger. KING OF THE BELGIANS er en klassisk mockumentary med dypere politiske undertoner. Belgia er det lille landet i hjertet av Europa som mates med indre konflikter. Samtidig, som filmen satirisk og spissformulert poengterer, er Brussel knappen som holder den europeiske skjorta sammen.

Program: 
Originaltittel: 
KING OF THE BELGIANS
Regissør: 
Peter Brosens, Jessica Woodworth
Manus: 
Peter Brosens, Jessica Woodworth
Foto: 
Ton Peters
Skuespillere: 
Peter van den Begin, Lucie Debay, Titus de Voogdt, Bruno Georis
Spilletid: 
1 time 34 min
År: 
2016
Land: 
Belgia
Produsent: 
Peter Brosens
Salg: 
For Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Peter Brosens (f. 1962) er en belgisk filmskaper som har vært mest opptatt av det som skjer utenfor hjemlandet. Som dokumentarfilmskaper har han blant annet laget den kritikerroste Mongolia-trilogien. KING OF THE BELGIANS er laget sammen med amerikanske Jessica Woodworth, som han har arbeidet tett med de siste årene.