Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

the_handmaiden_by_park_chan-wook_official_international_trailer_hd

Kammerpiken er basert på Sarah Waters roman Fingersmith, en feministisk spenningsroman. Mens bokens handling finner sted i viktorianske England, har den internasjonale stjerneregissøren Park Chan-wook satt filmatiseringen til 1930-tallets japansk-okkuperte Korea. Den falske greven Fujiwara ansetter den unge lommetyven Sook-he til å være kammerpike for adelskvinnen Hideku. Planen er at Sook-he skal få Hideku til å gifte seg med Fujiwara, slik at han kan stjele hennes store formue og dele den med Sook-he. Alt går som planlagt, helt til Sook-he selv innleder et forhold til Hideku.

Gjennom filmens tre akter, fortalt fra de tre karakterenes ulike synsvinkler, rulles det opp gamle intriger mens nye plot-tvister åpenbares rundt hvert hjørne. Med en ekstravagant scenografi, har Park Chan-wook laget en intens erotisk thriller, med en fortellerstil som stadig byr på nye overraskelser, og med Chan-wooks sedvanlige besettelse for å kombinere det sensuelle og det groteske.

Program: 
Originaltittel: 
AH-GA-SSI
Regissør: 
Park Chan-wook
Manus: 
Chung Seo-kyung, Park Chan-wook, Sarah Waters
Foto: 
Chung Chung-hoon
Skuespillere: 
Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Jo Jin-woong
Spilletid: 
2 timer 24 min
År: 
2016
Land: 
Sør-Korea
Produsent: 
Park Chan-wook, Syd Lim
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Park Chan-wook (f. 1963) er den fremste sør-koreanske regissøren i vår tid. Hans store internasjonale gjennombrudd kom i 2003 med OLDBOY. Etter å ha regissert den Hitchcock-inspirerte STOKER i Hollywood, er han nå tilbake i kjente trakter med den lekent fortalte gullpalme-nominerte KAMMERPIKEN.