Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

kaisas_enchanted_forest

Etter å ha drømt om dem på et tuberkulosesanatorium på 1930-tallet, reiser den sveitsiske forfatteren Robert Crottet nordover, for å leve sammen med skoltesamene i Nord-Finland. Han blir tatt godt imot og utvikler et nært vennskap med matriarken Kaisa, som etter hvert gir ham innblikk i skoltesamenes rike eventyrtradisjon. Dette blir starten på Crottets livslange relasjon til det lille og - som det vil vise seg - sårbare folket.

Ved hjelp av Crottets bøker, bilder, videoer og lydopptak, har regissør Katja Gauriloff - Kaisas eget oldebarn - både laget en rik familiekrønike og et magisk tidsbilde av et møte mellom to kulturer. Med poetiske animasjoner som viser skoltesamenes legender, og et rikt lydarkiv av Kaisas underfundige personlighet og fortellerstil, er dette blitt et nært og varmt portrett av en tid, et sted og et folk.

Program: 
Originaltittel: 
KUUN METSÄN KAISA
Regissør: 
Katja Gauriloff
Manus: 
Katja Gauriloff
Foto: 
Heikki Farm
Spilletid: 
1 time 22 min
År: 
2016
Land: 
Finland
Produsent: 
Joonas Berghäll, Satu Majava
Salg: 
Oktober
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Katja Gauriloff (f. 1972) er en finsk dokumentarskaper med samiske røtter. Hun studerte filmregi ved TAMK i Tampere, Finland og er medeier av produksjonsselskapet Oktober. Hennes forrige dokumentar CANNED DREAMS ble vist ved Filmfestivalen i Berlin i 2012.