Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

julieta

Den spanske regissøren Pedro Almodóvar er tilbake med en ny fargesterk og rørende familiefortelling. Emma Suárez og Adriana Ugarte storspiller som de to aldersbestemte utgavene av tittelfiguren Julieta. Den nå middelaldrende kvinnen bor i Madrid med sin kjæreste, der hun en dag støter på datterens tidligere bestevenninne på gata, og får vite at datteren bor i Sveits og har ektemann og barn. Via Almodóvars elegante regigrep transporteres vi tilbake til tiden før mor og datter ble separert. En tragedie i kjærlighet og død har utspilt seg i Julietas fortid; den startet under et magisk møte på et tog da hun var ung.

Historien er basert på tre noveller av den nobelprisvinnende forfatteren Alice Munro. Almodóvar utnytter materialet til det fulle gjennom sin mesterlige, melodramatiske teft. JULIETA har også preg av en romantisk thriller, godt hjulpet av den betagende musikken signert regissørens faste komponist Alberto Iglesias.

Program: 
Originaltittel: 
JULIETA
Regissør: 
Pedro Almodóvar
Manus: 
Pedro Almodovar, Alice Munro
Foto: 
Jean-Claude Larrieu
Skuespillere: 
Emma SUarez, Rossy De Palma, Adriana Ugarte
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2016
Land: 
Spania
Produsent: 
Augustin Almodovar, Esther Garcia
Salg: 
Another World Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Pedro Almodóvar (f. 1949) er en spansk regissør og manusforfatter. Han har vunnet Oscar med sine filmer SNAKK TIL HENNE og ALT OM MIN MOR, for henholdsvis Beste originalmanus og Beste fremmedspråklige film. Familie, sex, lidenskap og identitet er tilbakevendende tematikk i Almodóvars filmografi.