Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

ledokol_2016_novyy_oficialnyy_treyler_

En russisk isbryter på tokt i Antarktis befinner seg plutselig på kollisjonskurs med et svært isfjell. For å unngå sammenstøtet, kjører skipet seg fast i isen og tvinges til å drifte uten motorkraft. Med isfjellet faretruende nært, lite drivstoff og dødelige minusgrader ute, kan bare én dårlig beslutning få fatale konsekvenser for hele mannskapet. De må rasjonere både mat og strøm. Den illevarslende stillheten og lyden av knakende is, bygger opp under den iskalde stemningen om bord. Ingen vet når eller om hjelpen i det hele tatt kommer frem.

Deler av THE ICEBREAKER er skutt i Murmansk, St. Petersburg, på Kolahalvøya. Regissør Khomeriki er opptatt av å skildre hvordan mennesker som befinner seg fanget i en potensielt livstruende situasjon, på ubestemt tid, reagerer. Samtidig er THE ICEBREAKER også en underholdningsfilm med mye action, drama og til og med litt humor.

Program: 
Originaltittel: 
LEDOKOL
Regissør: 
Nikolay Khomeriki
Manus: 
Alexwey Onishenko, Andrey Zolotarev
Foto: 
Fedor Lyass
Skuespillere: 
Pyotr Fyodorov, Sergey Puskepalis, Aleksandr Pal, Anna Mikhalkova, Olga Filimonova
Spilletid: 
1 time 59 min
År: 
2016
Land: 
Russland
Produsent: 
Sergey Kozlov, Vasily Soloviev, Igor Tolstunov
Salg: 
Profit LTD, Moscow
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Nikolay Khomeriki (f. 1975) er en russisk filmregissør og manusforfatter. Han har regissert seks filmer siden 2004. To av filmene hans, 977 fra 2006 og TALE IN THE DARKNESS fra 2009, har vært vist i Un Certain Regard-seksjonen under Filmfestivalen i Cannes.