Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

i_am_not_madame_bovary_trailer_festival_2016

I AM NOT MADAME BOVARY er som tittelen antyder ikke en gjenfortelling av Gustave Flauberts litterære klassiker, men en film basert på en kinesisk moralhistorie fra 1600-tallet om en utro kvinne. Filmen kretser rundt Li Xuelian, som havner i ei lei knipe når hun sammen med sin mann inngår en proforma-skilsmisse for å kunne få en ekstra leilighet reservert for enslige. Planen får en stygg ripe i lakken når ektemannen benytter sjansen til å gå fra henne på alvor! Rasende prøver Li Xuelian å gjenopprette sin ære i et innviklet, byråkratisk system. I AM NOT MADAME BOVARY utspiller seg som et satirisk drama, der både autoritetene «høyt oppe», og lekfolk får gjennomgå.

Regissør Feng Xiaogang har valgt et uortodokst og vakkert billedspråk for sin film. Scenene fra de landlige omgivelsene foregår i en innsirklet bilderamme, som gjennom et teleskop, mens den mer omfattende virkeligheten hovedpersonen møter i Beijing foregår i et større kvadratisk bilde.

Program: 
Originaltittel: 
I AM NOT MADAME BOVARY
Regissør: 
Xiaogang Feng
Manus: 
Zhenyun Liu

Foto: 
Pan Luo

Skuespillere: 
Chengpeng Dong, Bingbing Fan, Wei Fan
Spilletid: 
2 timer 8 min
År: 
2016
Land: 
Kina
Produsent: 
Hu Xiao Feng
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Feng Xiaogang (f. 1958) er filmregissør, manusforfatter og skuespiller. Som regissør har han laget flere kommersielle suksesser i hjemlandet Kina. Filmografien hans er forankret i komedien og periodedramaet.