Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

official_teaser_for_the_movie_hunting_flies_world_premiere_in_toronto_tiff

FLUEFANGEREN ser ved første øyekast ut som en film om barndom, men den er først og fremst dypt politisk. Handlingen foregår i en makedonsk landsby hvor politikk og etnisitet skaper skarpe skillelinjer. Første dag på ungdomsskolen møter tre venner sine nye klassekamerater. Læreren Ghani oppdager straks at inngrodde konflikter deler klassen i to. Ghani er selv i ferd med å miste stillingen sin, ettersom de nyvalgte styresmaktene erstatter gamle ansatte med sine egne (inkompetente) folk, og gjør et forsøk på å vinne den nye rektorens gunst: Han erklærer at han skal skape fred i klassen og setter i gang et desperat meklingsarbeid som ikke vil være over før partene forsones.

Izer Aliu balanserer alvor og satire i denne skildringen av unggutter som reproduserer sine fedres strider, i et samfunn hvor kompromiss og samarbeid virker være fremmedord.

Originaltittel: 
HUNTING FLIES
Regissør: 
Izer Aliu
Manus: 
Izer Aliu
Foto: 
Nils Eilif Bremdal
Skuespillere: 
Burhan Amiti
Spilletid: 
1 time 46 min
År: 
2016
Land: 
Norge og
Macedonia
Produsent: 
Khalid Maimouni
Salg: 
Europafilm
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Izer Aliu (f. 1982) er født i Makedonia og utdannet ved Den norske filmskolen. Han har tidligere regissert kortfilmer. I 2012 vant han Amanda for eksamensfilmen Å VOKTE FJELLET, og kortfilmen DET GODE LIVET vant beste kortfilm på Kortfilmfestivalen i Grimstad. FLUEFANGEREN er hans første spillefilm.