Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

house_without_roof_haus_ohne_dach_trailer_hd

Tre søsken oppvokst i Tyskland samles i en by i Kurdistan når moren deres dør og skal begraves. Morens siste ønske var å gravlegges i en avsidesliggende landsby, men broren hennes har ikke innfridd dette. Søsknene stjeler kista, og flykter i en pickup gjennom øde landskap. HOUSE WITHOUT ROOF er et realistisk drama om betente søskenforhold og det å gjenoppdage sitt hjemland. Regissør Soleen Yusef, som selv stammer fra der handlingen finner sted, har laget det man kan kalle en kurdisk Heimat-film.

Ettervirkningene av Saddam-regimets massedrap på sivile kurdere sent på åttitallet preger fortellingen, som gir et innblikk i hvordan det er å leve i en politisk ustabil region. For mens søsknene behandler fortidens traumer, varsler meldingene om IS’ framrykking og overtakelse av Mosul om nye usikre tider for kurderne i Irak.

Originaltittel: 
HAUS OHNE DACH
Regissør: 
Soleen Yusef
Manus: 
Soleen Yusef
Foto: 
Stephan Burchardt
Skuespillere: 
Mina Özlem Sağdıç, Sasun Sayan, Murat Seven, Wedad Sabri, Ahmet Zirek
Spilletid: 
1 time 57 min
År: 
2016
Land: 
Tyskland,
Kurdistan og
Irak
Produsent: 
Mehmet Aktaş, Jana Raschke
Salg: 
Mitos Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Soleen Yusef (f. 1987) ble født i den kurdiske delen av Irak. Hun kom til Tyskland som flyktning da hun var ni år. Hun er utdannet regissør ved Filmakademie Baden-Württemberg, og HOUSE WITHOUT ROOF er hennes eksamensfilm.