Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

hidden_figures_official_trailer_hd_20th_century_fox

Den gang noen fikk den vanvittige tanken om å sende levende vesener ut i verdensrommet, stod og falt alt på datamaskiner - noe som i sin tid refererte til et utvalg kvinners matematiske utregninger. HIDDEN FIGURES er historien om en liten armé håndplukket av NASA for å sende den aller første astronauten ut i bane rundt jorda – og få ham trygt ned igjen. Samtlige av disse kvinnene var afro-amerikanere. Lynende intelligente stod de bak de mest komplekse og avgjørende kalkuleringer. Samtidig møtte de stadige hindre på veien, grunnet både farge og kjønn.

Basert på en boka om denne sanne historien, løfter HIDDEN FIGURES fram en fortsatt ukjent og ganske utrolig historie. Et amerikansk stjernelag, med Pharrell Williams blant produsentene, har laget en overbevisende film om en viktig del av amerikansk historie vi ikke bør la gå i glemmeboka.

Program: 
Originaltittel: 
HIDDEN FIGURES
Regissør: 
Theodore Melfi
Manus: 
Allison Schroeder, Theodore Melfi
Foto: 
Mandy Walker
Skuespillere: 
Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Mahershala Ali
Spilletid: 
2 timer 7 min
År: 
2016
Land: 
USA
Produsent: 
Peter Chernin, Donna Gigliotti, Theodore Melfi, Jenno Topping, Pharrell Williams
Salg: 
20TH CENTURY FOX
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Theodore (Ted) Melfi (f. 1971) er en amerikansk produsent, manusforfatter og regissør. Han skal ha jobbet som kokk i Los Angeles, da han tilfeldigvis havnet som produsent i indie-filmbransjen. Har laget et utall musikkvideoer og reklamefilmer. Hittil best kjent for ST. VINCENT, med Bill Murray i hovedrollen.