Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

inhebbek_hedi_by_mohamed_ben_attia_-_official_trailer_-_silver_bear_best_actor_and_best_first_film

25 år gamle Hedi rives mellom lidenskap og plikt i dette prisvinnende tunisiske dramaet. Han er bilselger, men salget går tregt. Om det skyldes landets usikre økonomi, eller hans manglende interesse for jobben, er usikkert. En av hans fremste personlighetstrekk er at han er ambisjonsløs og knapt nok tilstede i sitt eget liv. Om noen uker skal han gifte seg med Khedija, men virker ikke overdrevent oppglødd. Kanskje skyldes det at moren har planlagt livet deres ned til hver minste detalj, med et kjærlighetsrede for de nygifte i hennes eget hus - eller skyldes det at Hedi verken har snakket ordentlig med eller en gang kysset sin vordende kone? Når Hedi så møter den frisinnede Rim, vekkes ukjente følelser i ham, og konfronterer ham med sine egne tanker om livet.

Majd Mastoura vant Sølvbjørnen i Berlin for beste skuespiller i rollen som Hedi i denne tankevekkende filmen om å velge mellom plikter og drømmer i dagens Tunisia.

Program: 
Originaltittel: 
INHEBEK HEDI
Regissør: 
Mohamed Ben Attia
Manus: 
Mohamed Ben Attia
Foto: 
Frédéric Noirhomme
Skuespillere: 
Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita, Omnia Ben Ghali, Hakim Boumessaoudi, Arwa Ben Smail
Spilletid: 
1 time 28 min
År: 
2016
Land: 
Tunis
Produsent: 
Dora Bouchoucha Fourati
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mohamed Ben Attia (f. 1976) er en Tunisisk regissør og manusforfatter, og har utdannelse fra L'Institut des hautes études commerciales de Carthage i Tunisia, og fra Université de Valenciennes i Frankrike. HEDI er hans første spillefilm.