Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

heartstone_trailer_2016_iceland_gudmundur_arnar_gudmundsson_english_subtitles

I en avsidesliggende fiskelandsby på Island opplever Þor (Baldur Einarson) og Kristján (Blær Hinriksson) en dramatisk sommer. Hjemme hos Þor plager hans to søstre både ham og deres tyngede alenemor, mens Kristjáns mor truer med å forlate familien på grunn av farens voldelige utbrudd. Heldigvis har de to guttene hverandre. På lekeplassen og den lokale kiosken møter Þor og Kristján jevnaldrende til slåsskamper, «kysse-lek» og «gifte-leken». To jenter, Beta og Hanna, forsøker å få oppmerksomheten deres, men Þor og Kristján er samtidig opptatt med å finne ut av følelsene de har for hverandre, i vissheten om at voksenlivets alvor venter etter sommerens ungdommelige sprell.

Guðmundur Arnar Guðmundsons langfilmdebut er delvis basert på hans egne erfaringer, og behandler velkjente oppvekstdrifter med stor ømhet. Filmens fotograf er den prisbelønte nordmannen Sturla Bradth Grøvlen, kjent gjennom EN NATT I BERLIN (2015) og STABUKKER (2015), som fanger den skjøre utforskningen av seksualitet og selvbilder i kontrast til den dramatiske islandske naturen.

Originaltittel: 
HJARTASTEINN
Regissør: 
Guðmundur Arnar Guðmundson
Manus: 
Guðmundur Arnar Guðmundson
Foto: 
Sturla Bradth Grøvlen
Skuespillere: 
Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njálsdóttir
Spilletid: 
2 timer 9 min
År: 
2016
Produsent: 
Anton Máni Svansson, Lise Orheim Stender, Jesper Morthorst, Guðmundur Arnar Guðmundson
Salg: 
Tour de Force
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Guðmundur Arnar Guðmundson (f. 1982) er fra Reykjavik, og har utdanning fra Det islandske kunstakademiet. Han har også manusforfatterutdannelse fra Danmark. HJARTASTEINN er hans første langfilm som regissør, og manuset ble skrevet under residens i Cannes Cinéfondation. Filmen ble blant annet belønnet med Politikens Audience Award under CPH PIX.