Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI

the_happiest_day_in_the_life_of_olli_maki_trailer_festival_2016

Når det kommer til idrett på kinolerretet, har boksefilmen ofte slått kraftig fra seg. THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI er et nytt tilskudd til undersjangeren, men et originalt finsk et, som tidligere i år gjorde det stort i Cannes der den vant hovedprisen i sideprogrammet Un Certain Regard. Filmen er basert på den sanne historien fra 1962 om bakeren og amatørbokseren Olli Mäki, som forbereder seg til tittelkampen i fjærvekt mot den regjerende verdensmesteren. Når Olli forelsker seg i den bedårende Raija, kunne timingen knapt vært verre; han mister fokus, og innser at han trives langt bedre i selskap med sin nye kjærlighet enn i bokseringen.

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI er fotografert i nydelig svart/hvitt – et regigrep som fremhever det uttrykksfulle ansiktet til Jarkko Lahti, som gjennom denne og islandske SMÅFUGLER har etablert seg som et spennende navn det siste året.

Program: 
Originaltittel: 
HYMYILEVÄ MIES
Regissør: 
Juho Kuosmanen
Manus: 
Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti
Foto: 
J. P. Passi
Skuespillere: 
Oona Airola, Joonas Saartamo, Eero Milonoff
Spilletid: 
1 time 32 min
År: 
2016
Land: 
Finland,
Sverige og
Tyskland
Produsent: 
Jussi Rantamäki
Salg: 
Les Films du Losange
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Juho Kuosmanen (f. 1979) er en finsk skuespiller og regissør. I 2010 vant han hovedprisen i Cinéfondation-konkurransen I Cannes, som banet vei for THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF MOLLI MÄKI – hans spillefilmdebut.