Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

the_great_gatsby_2013_-_official_trailer_hd

1922, vi er i en storslått eiendom utenfor New York. Her møtes byens største berømtheter, politikere og gangstere til ekstravagante fester som varer natten gjennom. Men ingen av gjestene har noensinne møtt verten selv, Mr. Gatsby.

Nick er ny i byen, og får en sjelden invitasjon til å bli kjent med den gåtefulle rikmannen. Det viser seg nemlig at Gatsby trenger en tjeneste fra Nick, og snart forstår vi hva som virkelig driver ham bak den glitrende fasaden.

The Great Gatsby regnes av mange som Den Store Amerikanske Romanen, og regissør Baz Luhrmann har brakt den til lerretet gjennom et kaleidoskop av farger, musikk og galskap. Her kolliderer jazzkulturen fra tjuetallet med moderne uttrykk, i et fyrverkeri av fart og fortellerglede. Som Luhrmann selv har forklart om filmen: «It was called the Roaring Twenties. So it had to roar.»

Filmen er utvalgt av dramatikeren Zhu Yi som vil innlede filmen tirsdag i forkant av visningen. Zhu Yi er født og oppvokst i Kina, men bor i dag i New York. Hun har en mastergrad i dramaskriving fra Columbia University. I 2015 mottok hun prisen for Shanghai Drama Valley's fremste dramatiker. I 2012-2013 var hun del av Emerging Artist Fellow ved New York Theatre Workshop, tilknyttet som fast medlem av Youngblood Writer ved Ensemble Studio Theatre og medlem av Den amerikanske dramatikerforeningen. Hun er også medlem av Det kinesiske filmforbundet samt at hun er foreleser ved Universitetet i Nanjing i Kina. Blant hennes viktigste verk hører I Am a Moon, How Time Flies, Holy Crab! og The Offended Audience. Hun har også skrevet manus til filmer som Scrape og Apolitical Romance.

Program: 
Originaltittel: 
THE GREAT GATSBY
Regissør: 
Baz Luhrmann
Manus: 
Baz Luhrmann, Craig Pearce, F. Scott Fitzgerald (roman)
Foto: 
Simon Duggan
Skuespillere: 
Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan
Spilletid: 
2 timer 22 min
År: 
2013
Land: 
USA
Produsent: 
Baz Luhrmann, Lucy Fisher, Catherine Knapman, Catherine Martin, Douglas Wick
Salg: 
Park Circus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Australske Baz Luhrmann (f. 1962) dundret inn i Hollywood med ROMEO + JULIET, hvor Shakespeare møtte MTV i en dynamisk nytolkning av det klassiske verket. Siden har han videreutviklet sitt uttrykk i det som kan kalles postmoderne musikaler, filmer kjennetegnet av både unik visjon og kommersiell suksess.