Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

godless_bezbog_trailer_2016_bulgaria_ralitza_petrova_irena_ivanova_english_subtitles

I en bulgarsk småby møter vi hjemmehjelpen Gana, som ved siden av jobben med å pleie uføre aldrende folk, stjeler og selger ID-kortene deres på det svarte markedet. På hjemmebane venter et lidenskapsløst forhold til hennes kompanjong, og en arbeidsledig mor som også trenger omsorg. Fritiden går med på å lindre tristessen med morfin og stirre i veggen. En dag blir Gana involvert i drapet på en pleiepasient som har truet med å avsløre henne. Så blir hun kjent med en annen pasient, den gamle kordirigenten Yoan. Etter hvert begynner samvittigheten å verke. Gana ønsker renvasking, men er det mulig i et gjennomkorrupt samfunn?

GODLESS er et hjerterått portrett av Bulgaria, og en nådeløs skildring av et nedrig samfunn befolket av tiltaksløse innbyggere. Til tross for dette, er filmen poetisk bildesterk. Irena Ivanova imponerer med sitt underspilte og livstrøtte portrett av Gana, og ble belønnet med The Golden Leopard for beste kvinnelige skuespiller på filmfestivalen i Locarno i 2016.

Program: 
Originaltittel: 
BEZBOG
Regissør: 
Ralitza Petrova
Manus: 
Ralitza Petrova
Foto: 
Krum Rodriguez
Skuespillere: 
Irena Ivanova, Ventzislav Konstantinov, Ivan Nalbantov
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2016
Land: 
Bulgaria,
Danmark og
Frankrike
Produsent: 
Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, Katrin Pors, Rossitsa Valkanova
Salg: 
Heretic outreach
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ralitza Petrova (f. 1976) er født i Bulgaria og jobber mellom hjemlandet, Frankrike og England. Hun er utdannet fra National Film and Television School i London. Hennes kortfilmer har høstet priser i en rekke land og konkurrert på festivaler som Berlin og Cannes. GODLESS er hennes debut og vant the Golden Leopard for beste film I Locarno 2016.