Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

gaza_surf_club_trailer_festival_2016

Gazas befolkning holdes innesperret bak brede murer. Isolert fra resten av verden, drømmer unge palestinere om det samme som ungdom i resten av verden; om frihet og en fremtid. Noen unge finner en sårt tiltrengt virkelighetsflukt i surfing. Den erfarne mentoren Abu Jayab har lært flere titalls unge hvordan de kan ri på bølgene som slår innover Gazas vakre, men golde kyst. En av disse, Ibrahim, drømmer om å unnslippe den omstridte landstripen og reise til Hawaii for å lære å lage surfebrett. En dag håper han å kunne åpne en surfeklubb. Den unge jenta Sabah lærte å svømme og surfe av faren sin som liten, men samfunnets konvensjoner lar henne ikke lenger få boltre seg i vannet.

Med Gazas utbombede hus som bakteppe, viser denne besnærende dokumentaren hvordan surfebrettene gir Gazas unge en mulighet til å oppleve en liten flik av frihet.

Program: 
Originaltittel: 
GAZA SURF CLUB
Regissør: 
Philip Gnadt, Mickey Yamine
Manus: 
Philip Gnadt, Mickey Yamine
Foto: 
Niclas Reed Middleton
Skuespillere: 
Benny Theisen, Stephanie Yamine, Andreas Schaap
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
2016
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Benny Theisen, Stephanie Yamine, Andreas Schaap
Salg: 
Little Bridge Pictures
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Philip Gnadt er en tysk regissør.Hans eksamensfilm, ZWÖLF SEITEN, vant pris på Independent Days Karlsruhe i 2010. Mickey Yamine er produsent, regissør og manusforfatter fra Egypt, som flyttet til Tyskland da han var 18. Hans eksamensfilm TROPIC OF BEAR vant hederlig omtale på Festival del film i Locarno og ble sendt på tysk TV.