Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

abluka_frenzy_-_trailer

Etter 20 år i fengsel får Kadir et tilbud om prøveløslatelse. Kravet er at han må arbeide i en spesiell enhet for søppelhåndtering, som også arbeider med å gjenkjenne materialer brukt for å lage bomber. I et av nabolagene i utkanten av Istanbul møter Kadir sin yngre bror Ahmet, som jobber for myndighetene med å avlive løshunder. Kadir forsøker å opprette kontakten med broren, men Ahmet nekter å ha noe som helst med ham å gjøre. Brødrene bor i et samfunn styrt av frykt for terrorisme og bomber som eksploderer, der politistyrker dukker opp om natten, og der søppel raskt blir omdannet til farlig brennbart materiale. Paranoiaen blir sterkere og sterkere.

FRENZY er et intenst drama om undertrykkelse og eskalerende frykt for terrorisme, og skaper ettertrykkelige paralleller til dagens situasjon i Tyrkia og Midtøsten.

Program: 
Originaltittel: 
ABLUKA
Regissør: 
Emin Alper
Manus: 
Emin Alper
Foto: 
Adam Jandrup
Skuespillere: 
Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen, Müfit Kayacan, Ozan Akbaba
Spilletid: 
1 time 57 min
År: 
2015
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Nadir Öperli, Enis Köstepen, Cem Doruk
Salg: 
The Match Factory
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Emin Alper (f. 1974) er en tyrkisk regissør. Han har studert økonomi og historie, og har en doktorgrad i moderne tyrkisk historie. Han har vunnet en rekke internasjonale priser for FRENZY – inkludert juryprisen under Asia Pacific Screen Awards og prisen for Beste Film og Beste Regissør under Filmfestivalen i Venezia.