Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

forever_pure_teaser

Beitar Jerusalem F.C. ble etablert i 1936, og er Israels mest kontroversielle fotballag. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvilken betydning fotball kan ha politisk og kulturelt, når Arcadi Gaydamak – klubbenss styrtrike, russisk-israelske eier – signerer to muslimske spillere fra Tsjetsjenia. Motivasjonen hans for dette valget er tvilsom, og den nasjonalistiske Beitar-fansen reagerer med sinne. For dem handler laget om langt mer enn fotball, og vi får et rystende innblikk i konsekvensene av de to muslimenes overgang til laget i krisesesongen 2012/2013. I flere tiår representerte fanbasen i Beitar Jerusalem sterkt høyrevridde jøder, og når de to tsjetsjenerne ankommer, får rasismen fritt spillerom.

Med utrolig tilgang til spillere, tribune og bakrom, har regissør Zinishtein laget en sterk film om Israel, identitet, politikk og hvordan rasisme kan styre et miljø med ødeleggende konsekvenser.

Program: 
Originaltittel: 
TEHORA LA´AD
Regissør: 
Maya Zinshtein
Foto: 
Israel Freedman
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2016
Land: 
Israel,
England og
Norge
Produsent: 
Geoff Arbourne
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Maya Zinshtein er en israelsk filmskaper og journalist, opprinnelig fra Russland. Hun har jobbet som gravejournalist og dokumentarfilmprodusent, og FOREVER PURE er hennes spillefilmdebut som regissør.