Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

loreak_flowers_trailer

En kollega, en mor og en kone får plutselig livene sine viklet inn i hverandre gjennom en lang rekke anonymt leverte blomsterbuketter. Hvem kan avsenderen være, og hva skal alle disse blomstene bety? En dag skjer det noe som får leveransene til å stoppe.

Blomster er gjerne symboler på kjærlighet, begjær, liv, men også sykdom, sorg og død. Denne bittersøte baskiske filmen hever seg imidlertid over klisjeene. Det handler om kommunikasjon mellom mennesker, og mangelen på det. Om lengselen etter å bli sett, ønsket og husket. En historie som kaller på melankolien og ettertanken, på en vâr og rørende måte. Og slett ikke uten hjertevarme og en anelse morbid humor.

Program: 
Originaltittel: 
LOREAK
Regissør: 
Jon Garaño, Jose Mari Goenaga
Manus: 
Jon Garaño, Jose Mari Goenaga
Foto: 
Javier Agirre
Skuespillere: 
Itziar Ituño, Nagore Aranburu, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2014
Land: 
Spania
Produsent: 
Xabier Berzosa, Iñaki Gomez and Iñigo Obeso
Salg: 
Film Factory Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Jon Garaño (f. 1974) og Jose Mari Goenaga (f. 1976) har begge, blant annet, studert film. Sammen dannet de produksjonsselskapet Moriarti i 2001, hvor de både skriver og regisserer film. FLOWERS er duoens andre langfilm. Den første, 80 DAYS, gjorde stor suksess på festivaler verden over, og er den mest prisbelønte baskiske filmen til dags dato.