Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

Bli med og feire jubilanten Arthaus, vår medsammensvorne i kvalitetsfilmens tjeneste gjennom 25 år, når det dukes for et stemningsfullt filmmaraton som varer hele natta. Fra Arthaus og TIFF sin felleskatalog, har vi plukket fram tre godbiter. Det hele avsluttes med gratis frokost.

LØP LOLA LØP (Tom Tykwer, 1998. TIFF 1999)
Manni er i trøbbel. Han har rotet bort en halv million kroner på t-banen. Pengene tilhører kriminelle. De skal leveres om 20 minutter. Manni ringer Lola. Hun har en far som er bankdirektør. Kan hun skaffe pengene? Lola løper. LØP LOLA LØP var en stor suksess på tyske kinoer da den kom i 1998. Den var nominert som årets tyske Oscar-kandidat og vant publikumsprisen ved filmfestivalen i Sundance.

SANSENES RIKE (Nagisa Ôshima, 1976. TIFF 1991)
SANSENES RIKE er en film om besettende kjærlighet, hvor begjæret etter kjærlighet og døden er det samme begjæret, og den samme gleden. Det mest sjokkerende med filmen er at den er basert på en sann historie, og kvinnen som er utgangspunktet for Sada er en kjent og populær figur i Japan. Naturlig nok er dette en film som ble svært omdiskutert da den kom i 1976, og selv om den raskt fikk status som et erotisk mesterverk, har den hatt problemer med sensuren i flere land. Etter visningen under filmfestivalen i Berlin, ble den beslaglagt av politiet og holdt tilbake i 18 måneder før den ble tillatt, og her i Norge ble den først tillatt i år 2001, etter en runde hos Klagenemda for film og videogram. Til tross for at dette er en gammel film, fortsetter den altså å skape like sterke følelser hos kritikere og publikum den dag i dag.

BLACK SHEEP (Jonathan King, 2006. TIFF 2007)
BLACK SHEEP er filmen hvor sauene endelig får ta hevn. Angus Oldfield er den ikke spesielt hyggelige eieren av Oldfield Ranch, og med en idé om at genmanipulering umulig kan være av det onde - så lenge han tjener penger på det. Uheldigvis går noe fryktelig galt og sauene går fra å være brekende, gressetende dyr til å bli brekende menneskeetende dyr. Filmen foregår i vakre omgivelser på New Zealand, spesialeffektene er gjort av de samme folkene som gjorde effektene til RINGENES HERRE og resultatet er blitt en frisk, morsom og meget uhøytidelig film. Filmen ble en publikumsuksess da den ble vist under TIFF i 2007.

00.30  THE BLACK SHEEP 

02.30  SANSENES RIKE

04.30  LØP LOLA LØP 

06.00 frokost

 

Billetten gir tilgang på alle tre filmene.

Pris: 150 NOK

Regissør: 
Tom Tykwer,
Nagisa Ôshima og
Jonathan King
Spilletid: 
6 timer
År: 
2017
Aldersgrense : 
15
Director info: