Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

elle_2016_official_hd_trailer_-_paul_verhoeven

Kan en voldtektskomedie fungere? Med ELLE går den nederlandske provokatøren Paul Verhoeven enda lenger enn han har gjort tidligere, og lager frekk og tankevekkende satire ut av bekmørkt materiale. I hovedrollen som videospillprodusenten Michèle (Elle) finner vi Isabelle Huppert, som nok en gang utprøver sine grenser som skuespiller.

ELLE starter med en nesten parodisk brutal voldtekt av Michèle i hennes eget hjem, som hun senere forteller vennene sine om med en merkelig letthet. Sjokkelementene i ELLE behandles med urovekkende tilforlatelighet, som del av det subversive uttrykket man kjenner igjen fra tidligere Verhoeven-filmer. Regissøren gir et surrealistisk bilde av det franske borgerskapet, komplett med en utfordrende form for feminisme og freudianske overtoner. Den sterke, men samtidig destruktive Michéle ser ut til å både skremmes og tiltrekkes av volden, og hva har det å gjøre med at hun er datteren til en seriemorder?

Program: 
Originaltittel: 
ELLE
Regissør: 
Paul Verhoeven
Manus: 
Phillipe Dijan, David Birke
Foto: 
Stéphane Fontaine
Skuespillere: 
Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny
Spilletid: 
2 timer 10 min
År: 
2016
Land: 
Frankrike,
Tyskland og
Belgia
Produsent: 
SAÏD BEN SAÏD, MICHEL MERKT
Salg: 
UIP
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Paul Verhoeven (f. 1938) er en nederlansk regissør, som har laget film i Nederland, USA og Frankrike. Han er kjent for å drøfte vold og sex i sine filmer, i et filmspråk preget av humor og satire.