Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

toz_bezi_fragman_dust_cloth_official_trailer

To kurdiske venninner i Istanbul, Hatun og Nesrin, sliter med å sjonglere vaskejobber, barnepass, matlaging og regninger. Hjemme er det ikke mye støtte å få: Hatuns mann ligger på sofaen og klager over hvor mye han har å gjøre. Til og med vasken må hun reparere selv. Sjalusien mot kvinnene hun jobber for, er så sterk at hun til slutt går i en kirke for å be til gud om et bedre liv — enda hun selv er muslim. Nesrin på sin side, skjønner ikke hvorfor Hatun klager. Mannen hennes har nemlig nylig forsvunnet.

Klasseskillet mellom den kurdiske minoriteten og middelklassen i Istanbul, er utgangspunktet for DUST CLOTH. Lange, forseggjorte tagninger, og sterke skuespillerprestasjoner, formidler mye, uten å nødvendigvis bruke ord, og bidrar til at DUST CLOTH oppleves som en svært overbevisende debutfilm, om et helt spesielt vennskap.

Program: 
Originaltittel: 
TOZ BEZI
Regissør: 
Ahu Öztürk
Manus: 
Ahu Öztürk
Foto: 
Meryem Yavuz
Skuespillere: 
Asiye Dinçsoy, Nazan Kesal, Serra Yılmaz, Didem İnselel, Mehmet Özgür
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2015
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Cigdem Mater, Nesra Gürbüz, Stefan Gieren
Salg: 
Ret Film, The Story Bay
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ahu Öztürk (f. 1976) er en regissør fra Istanbul i Tyrkia. Hun studerte filosofi i Izmir før hun tok en master i Film og TV på Marmara University i 2002. Hun har jobbet på flere filmprosjekter siden. DUST CLOTH er hennes første spillefilm.