Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

a_dragon_arrives_by_mani_haghighi_official_international_trailer_hd

Året er 1964. Etterforskeren Hafizi fra sikkerhetstjenesten blir sendt til Qeshm, for å etterforske selvmordet til en politisk flyktning som bodde alene i et skipsvrak. Skipsvraket har på mystisk vis havnet på land midt i ørkenen ved et gammelt gravsted. Dødsfallet ser suspekt ut, og etter hvert viser det seg at stedet bærer på flere uoppklarte gåter. Hafizi bestemmer seg for å avdekke sannheten om det kuriøse området, og setter i gang en etterforskning med hjelp fra et par eksperter fra Teheran: En «alternativ» lydingeniør og en genial geolog. Men de får snart følelsen av å være overvåket.

Femti år senere blir en eske med gamle objekter fra området funnet av noen filmskapere som bestemmer seg for å finne ut av hva som skjedde med de tre mennene. Spøkelser møter politikk og historie i en film som både er spektakulær, og visuelt forførende - og med musikalske innslag som spenner fra heavy metal, til persisk folkemusikk.

Program: 
Originaltittel: 
EJDEHA VARED MISHAVAD!
Regissør: 
Mani Haghighi
Manus: 
Mani Haghighi
Foto: 
Hooman Behmansesh
Skuespillere: 
Amir Jadidi, Ehsan Goodarzi, Homayoun Ghanizadeh
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2016
Land: 
Iran
Produsent: 
Mani Haghighi
Salg: 
The Match Factory
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mani Haghighi (f. 1969) er iransk teaterinstruktør og filmskaper med bakgrunn innen filosofi og kulturstudier. Hans andre spillefilm MEN AT WORK er et enigmatisk og komisk verk inspirert av en manusidé fra Abbas Kiarostami. A DRAGON ARRIVES! er hans sjette film, og ble tatt ut til hovedkonkurransen under fjorårets Berlinale.