Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

DON’T TELL ORHAN PAMUK THAT HIS NOVEL «SNOW» IS IN THE FILM I MADE ABOUT KARS

Den tyrkiske småbyen Kars er kjent som stedet for handlingen i den nobelprisvinnende forfatteren Orhan Pamuks roman Snø. En av Tyrkias mest kjente skuespillere, Riza Sönmez, befinner seg her under innspillingen av en film, og møter lokale som kan fortelle at boken på ingen måte reflekterer livet der. Sönmez setter seg selv bak kamera og improviserer frem dette dokudramaet om Kars og dens innbyggere. I filmen møter vi barbereren Kazim som har veggene fulle av fotografier han har tatt av mennesker, gater og objekter som skal minne om beskrivelsene fra Snø. Vi møter også Yüksel, en svaksynt musiker, i søken etter medmusikerer til å spille sammen med i mottagelsen av sine viktige gjester. 

Undertonen er absurd og komisk i Sönmez’ regidebut. På en leken måte sletter DON’T TELL linjene mellom hva som er fantasi og og hva som oppleves som virkelighet.

Program: 
Originaltittel: 
ORHAN PAMUK'A SÖYLEMEYIN KARS'TA
ÇEKTIĞIM FILMDE KAR ROMANI DA VAR'IN
Regissør: 
Riza Sönmez

Manus: 
Riza Sönmez

Foto: 
Zekeriya TekinKurtuluş

Skuespillere: 
Yüksel Ermutlu, İsrafil Parlak, Vildan Atasever, İdil Vural, Atılay Uluışık, Numan Çakır, Haydar Koçoğlu
Spilletid: 
1 time 23 min
År: 
2016
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Rıza Sönmez, Hasan Hüseyin Sünbül, Emre Oksay
Salg: 
Istanbul Film Prodüksiyon
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Riza Sönmez (f. 1968) er en tyrkisk skuespiller, manusforfatter og regissør, mest kjent som det førstnevnte. DON’T TELL ORHAN PAMUK THAT HIS NOVEL «SNOW» IS IN THE FILM I MADE ABOUT KARS er hans første film som regissør, og har fått oppmerksomhet på festivaler rundt om i Europa.