Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

the_distinguished_citizen_-_trailer_with_english_subtitles

Daniel Mantovani er en suksessfull forfatter som for lengst har erobret litteraturverden. Han bor i et storslått hus i Barcelona og tildeles store priser i øst og vest, men avviser dem alle. Han har fått nok av den overfladiske bransjen og føler seg uinspirert. Da en invitasjon fra hans hjemby i Argentina dukker opp med et ønske om å gjøre ham til æresborger, takker han noe motvillig ja. Ved hjemkomsten blir han møtt med stor jubel, men etter hvert blir det tydelig at flere i byen ikke er like begeistret for hans arbeid og suksess - spesielt ikke de som føler seg urettferdig portrettert i hans bøker.

THE DISTINGUISHED CITIZEN er en deilig skarp komedie med dramatiske undertoner. Et originalt persongalleri gjør dette til en særdeles underholdende film, utført med sikker regi. Veteran Oscar Martínez er herlig nykter og balansert i hovedrollen som Daniel Mantovani. Filmen er Argentinas Oscar-kandidat for årets beste utenlandske film.

Program: 
Originaltittel: 
EL CIUDADANO ILUSTRE
Regissør: 
Gastón Duprat & Mariano Cohn
Manus: 
Andrés Duprat
Foto: 
Mariano Cohn
Skuespillere: 
Oscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Nora Navas, Manuel Vicente
Spilletid: 
1 time 58 min
År: 
2016
Land: 
Argentina og
Spania
Produsent: 
Fernando Sokolowicz
Salg: 
Latido Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

<p>Gastón Duprat og Mariano Cohn er en kritikerrost regissørduo fra Argentina som mestrer både dokumentar- og fiksjonsfilmformatet med stødig hånd, og har høstet priser fra flere anerkjente filmfestivaler. Deres filmer handler ofte om mennesker på sidelinjen av samfunnet, og de har sans for det merkverdige og originale. THE DISTINGUISHED CITIZEN er deres tiende film sammen som regissører.</p>