Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

disippelen

«Det er imot min religion» hevder unge Veniamin, når moren spør hvorfor han skulker svømmetimene på skolen. Moren fnyser av svaret - Veniamin har aldri vært spesielt religiøs. Men det som først virker som et pubertalt påfunn, skal vise seg å være starten på et gravalvorlig korstog. Med Bibelen i hånd gjør unge Veniamin opprør mot lærerens biologiundervisning, klassekameratenes promiskuitet, prestens moderniserte tro, og morens livsførsel. Bibelsitater blir til våpen, og dagens Russland står seg ikke godt mot gammeltestamentlig fordømmelse.

Kampen mellom Veniamin og autoritetsfigurene rundt ham veksler fra det komiske til det nervepirrende, drevet av talentfulle skuespillere som får plass til å utfolde seg i lange tagninger. Fotograf Vladislav Opelyants sørger for at  tagningene er like visuelt dynamiske som de er dramatisk fengende, med et kamera som forvandler et realistisk bakteppe, til nærmest renessanse-aktige komposisjoner av lysspill og geometri.

Program: 
Originaltittel: 
UCHENIK
Regissør: 
Kirill Serebrennikov
Manus: 
Kirill Serebrennikov, Marius von Mayenburg
Foto: 
Vladislav Opelyants
Skuespillere: 
Pyotr Skvortsov, Viktoriya Isakova, Yuliya Aug
Spilletid: 
1 time 58 min
År: 
2016
Land: 
Russland
Produsent: 
Yuriy Kozyrev, Diana Safarova, Ilya Stewart
Salg: 
Fidalgo
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Kirill Serebrennikov (f. 1969) jobber både innenfor teater og film, ofte med adaptasjoner mellom de to kunstformene. For eksempel er TIFF-aktuelle THE STUDENT basert på Serebrennikovs egen teateroppsetning av Marius von Mayenburgs originale stykke, med mange av de samme skuespillerne. Serebrennikov er kjent for uredde og ofte kontroversielle fortellinger.