Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

collective_invention_official_trailer_english_subtitled

For å spe på inntektene, deltar unge Park Gu i et klinisk eksperiment som faller svært uheldig ut: Plutselig har han overkroppen til en fisk. Gu rømmer fra laben og søker nattely hos ei venninne, som dagen derpå leverer ham tilbake til forskerne – mot betaling! Media kaster seg over “fiskemannen” momentant, og Gus historie blir et internettfenomen. Først blir han omfavnet av media og publikum – men strømmen snur fort, og snart er han i ferd med å bli fortært levende, idet han blir utropt som svindler, og en posør. Gu selv isolerer seg mer og mer.

Den engelske tittelen COLLECTIVE INVENTION og hovedfiguren er hentet fra Henri Magrittes maleri ved samme navn. Kwon Oh-kwang debuterer som regissør med denne småabsurde samfunnssatiren om media, popkultur og korrupsjon. Filmen er dels en svart komedie, dels et eventyr for voksne om hvordan holde hodet over vannet – med mindre du bestemmer deg for å være en fisk.

Program: 
Originaltittel: 
DOL-YEON-BYEON-I
Regissør: 
Kwon Oh-Kwang
Manus: 
Kwon Oh-Kwang
Foto: 
Kim Woo-sang
Skuespillere: 
Lee Kwang-soo, Lee Chun-hee, Park Bo-young
Spilletid: 
1 time 33 min
År: 
2015
Land: 
Sør-Korea
Produsent: 
Lee Chang-dong, Jeong Tae-sung
Salg: 
CJ Entertainment
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Kwon Oh-kwang (født 1983) skrev manuset til «Safe», vinner av Gullpalmen for beste kortfilm i Cannes 2013. Regissør Lee Chang-dong (med filmer som PEPPERMINT CANDY, OASIS, POETRY/POESI) var Kwons veileder på filmskole, og han er også i representert i produsentteamet til COLLECTIVE INVENTION.