Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

chevalier_-_official_us_trailer

En guttetur utvikler seg til å bli en altomfattende rivalisering i denne tilnærmet absurde komedien. Seks menn er på fisketur i en luksusyacht i Egeerhavet. Hvem de er og hva slags forhold de har, er uvisst. De begynner å kjede seg om bord, og finner på en lek for å fylle tiden: Alt de kan og gjør skal måles og sammenlignes. Fra de minste trivialiteter, til fysiske attributter, faktakunnskaper, ferdigheter i senga – ja, til og med helsetilstand skal på vektskåla. Den som får flest poeng får bære seiersringen «the Chevalier» på lillefingeren.

Filmen hadde sin premiere i Locarno i 2015, og har senere mottatt flere priser, blant annet Best Film Prize ved BFI London Film Festival. Ensemblet mottok også en skuespillerpris ved Sarajevo internasjonale filmfestival, hvor også regissør Tsangari fikk hederlig omtale.

Program: 
Originaltittel: 
CHEVALIER
Regissør: 
Athina Rachel Tsangari
Manus: 
Athina Rachel Tsangari, Efthymis Filippou
Foto: 
Christos Karamanis
Skuespillere: 
Sakis Rouvas, Makis Papadimitriou, Yorgos Pirpassopoulos, Vangelis Mourikis, Panos Koronis, Yorgos Kendros
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2015
Land: 
Hellas
Produsent: 
Maria Hatzakou, Christos V. Konstantakopoulos
Salg: 
The Match Factory
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Athina Rachel Tsangari (f. 1966) er en prisbelønnet regissør og manusforfatter fra Athen. Hun har studert litteratur og drama ved Aristotle University of Thessaloniki, og scenekunst ved NYUs Tisch School of the Arts, samt regi ved University of Texas. Hun har tidligere samarbeidet med store navn som Richard Linklater og Yorgos Lanthimos.