Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

Den desillusjonerte presten Peter befinner seg i en eksistensiell hengemyr. Moren er dement, den fremmedgjorte sønnen hans gjør opprør, og Gud virker stadig fjernere. I tillegg forsøker flere av innbyggerne i den lille montenegrinske landsbyen å fjerne ham på mer eller mindre utspekulert vis. Peter sitter nemlig på en eiendom som de ønsker å selge til et britisk investorfirma. Han trues også med å måtte flytte til en liten øy, med mindre han gjør en bedre innsats i jobben. Situasjonen er med andre ord rimelig dyster.

THE BLACK PIN er imidlertid både varm og komisk. Menneskene og det rolige, tilsynelatende lite begivenhetsrike hverdagslivet i den vakre landsbyen skildres med en dempet, ironisk og beksvart humoristisk nerve. Utover i filmen kommer det rike persongalleriet og de kompliserte relasjonene stadig tydeligere til syne, og fortellingen våkner for alvor. Vi blir bydd på en vellykket og intrikat drøfting av temaer som familie, vennskap og tro.

Program: 
Originaltittel: 
IGLA ISPOD PRAGA
Regissør: 
Ivan Marinović
Manus: 
Ivan Marinović
Foto: 
Djordje Arambašić
Skuespillere: 
Nikola Ristanovski, Bogdan Diklić, Jelisaveta Sablić, Filip Klicov, Leon Lučev, Dejan Djonović
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2016
Land: 
Montenegro
Produsent: 
Ivan Marinović
Salg: 
Soulfood Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Ivan Marinović (f. 1984) er en regissør fra Kotor i Montenegro. Han har en grad i regi fra FAMU I Praha, der han spilte inn dokumentaren PRAISE THE SEA, STICK TO THE SHORE. THE BLACK PIN er hans første helaftens spillefilm, og den har blitt valgt ut som Montenegros Oscar-kandidat.