Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

beyond_the_hills_dupa_dealuri_2012_-_cristian_mungiu_movie_hd

En historie om desperat kjærlighet. En nådeløst kritisk skildring av et sektmiljø. Et bilde på fattigdommens konsekvenser i dagens Romania. BEYOND THE HILLS er en kompleks film med mange lag, og regissør Cristian Mungiu viser sitt mesterlige håndlag med antydningens kunst og evne til å formidle mellom linjene. Likevel skorter det ikke på nerve i filmen – med en snikende intensitet utvikles et ubehag av grøsserens kaliber og en trykkende stemning som skal godt gjøres å riste ut av kroppen.

BEYOND THE HILLS er basert på en virkelig og tragisk hendelse fra et kloster i Romania. Alina reiser for å gjenforenes med sin beste venninne som har blitt nonne på et avsideliggende kloster. I sjokk og sorg over den kjølige mottakelsen fra venninnen blir Alina syk, og med hennes manglende interesse for religion og tidvis vulgære oppførsel tar det ikke lang tid før nonnene mistenker at Alina er besatt av djevelen.

Originaltittel: 
DUPA DEALURI
Regissør: 
Cristian Mungiu
Manus: 
Cristian Mungiu, Tatiana Niculescu Bran
Foto: 
Oleg Mutu
Skuespillere: 
Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta, Dana Tapalaga
Spilletid: 
2 timer 32 min
År: 
2012
Land: 
Romania,
Frankrike og
Belgia
Produsent: 
Cristian Mungiu
Salg: 
Wild Bunch
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Cristian Mungiu (f. 1968) er Romanias kanskje fremste filmskaper og en av nøkkelpersonene i «den rumenske bølgen» fra 00-tallet. Filmene hans har et realistisk og ofte observerende preg, tydelig samfunnskritikk og mye humor. Mungiu mottok Gullpalmen i Cannes både i 2007 for 4 MÅNEDER, 3 UKER, OG 2 DAGER, og i 2016 for beste regi for GRADUATION.