Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

bar_bahar_in_between-_maysaloun_hamoud

Advokaten Laila og DJ’en Salma deler en leilighet i Tel Aviv - krysningspunktet mellom muslimsk, jødisk og kristen kultur, mellom gamle tradisjoner og moderne impulser. De to tar del i den palestinsk-kulturelle undergrunnsscenen med sine bohemske venner. De snakker fritt, kler seg som de vil, er seksuelt aktive, og fester sammen. Så flytter den tradisjonelle muslimen Nour inn. Resultatet kunne blitt totalt kulturkrasj og svært konfliktfylt, men de viser gjensidig respekt for hverandre. Dessuten har de tre til felles at de er arabiske israelere - “de andre” - i et samfunn forbeholdt jøder. Og hva gjør man når samfunnet nekter deg å være tro mot deg selv i en polarisert by?

Maysaloun Hamouds nyanserte manus tilbyr en kritikk av det tradisjonelle, patriarkalske palestinske samfunnet, som føler seg truet av modernitet, kvinners uavhengighet og den offentlige mening. Gjennom å være både dramatisk og varm, politisk og personlig, spenner filmen bredt i følelseslandskapet. Den er heller ikke fri for humor.

Program: 
Originaltittel: 
BAR BAHAR
Regissør: 
Maysaloun Hamoud
Manus: 
Maysaloun Hamoud
Foto: 
Itay Gross
Skuespillere: 
Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura, Mahmud Shalaby, Riyad Sliman
Spilletid: 
1 time 42 min
År: 
2016
Land: 
Israel
Produsent: 
Schlomi Elkabetz
Salg: 
Alma Cinema
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Maysaloun Hamoud har tidligere regissert en rekke kortfilmer, og debuterer i langformat med IN BETWEEN. Filmen har høstet priser hos flere festivaler, og viser en regissør med et sterkt politisk engasjement som også evner å underholde.